Sunday, February 13, 2011

Tempeldag

Vi startede morgenen med en kort introduktion til den Nepalesiske kultur, hvor vi ogsaa selv kom med indput omkring, hvad vi vidste om de lande, vi skal vaere voluntoerer i. Klar paa nye oplevelser steg vi om bord paa bussen og fik paa den tur set en rigere del af Kathmandu omkring lufthavnen og en ekstem anderledes del, da vi kom ud paa landet. Vi stod af ved en lille soe, hvor vi for 20 rupees hver (ca. 2 DKK) blev sejlet rundt i denne soe. Meget stille og idyllisk med en fantastisk udsigt til marker i etager og sloerede bjerge i baggrunden.
Derefter tog vi op til et tempel, ikke saa langt derfra. Vi kaempede os op af en masse trapper, saa alle var helt forpustede. Men det var absolut det vaerd. Vi blev moedt af et smukt lille tempel med meget soede og imoedekommende mennesker, der var igang med at ofre frugter og putte det snart velkendte for os roede pulver paa de smaa gudestatuer, for at bede om at der vil blive foedt boern i deres familie.
Paa bussen igen og saa paa gaaben ind i en lille skov, hvor et andet tempel laa. Ogsaa meget smukt og idyllisk. Men det vi sikkert vil huske bedst fra dette stop er den optagelse, vi kort kom til at overvaere. Midt i skoven stod et tv-hold og var i gang med at optage en scene til en musical. Vi tog billeder af dem, og de to vist ogsaa billeder af os.
Uden for skoven laa en buddhistskole. Her var vi inde og tale lidt med munkelaerlingene og nogle fik spillet bold og hinkesten med de mindste. Da vi kom ind i deres bederum/klassevaerelse, synes jeg det mindende en del om de hinduistiske templer, vi har set. Maaske skal man vaere mere kendt med det, for at kunne se alle forskellende.
Sidst paa turen, kom vi forbi et tempel igen, ogsaa smukt. Der var et par lokale der, da vi kom, og en del flere, da vi gik. Vi ser paa deres akktrktioner, de paa vores, nemlig vores tilstedevaerelse. Saa forhaabenlig faar alle noget ud af det.

No comments:

Post a Comment