Sunday, January 9, 2011

Det foerste indtryk af en helt anden verden

Solen varmer os i ansigtet. Vi har trukket borde og stole ud fra den lille overdaekning paa tagterrassen, og modtager her den aller foerste portion undervisning paa Global Platform Nepal. Efter en kold nat og et derpaa foelgende koldt bad er det rart endelig at maerke varmen fra sydens sol. Undervisningen er meget overkommelig, det handler mest om programmet for den naeste maaned og at laere hinanden bedre at kende. Undervejs maa vi holde smaa pauser, for folk skal lige ned og hente solcreme og solbriller nede fra vaerelserne, hvor vi er blevet indlogeret to og to.

Vi ankom igaar efter et doegns rejse, der inkluderede flyskift og dertil hoerende ventetider. Det var en flok slatne danskere, der bevaegede sig igennem Kathmandus lufthavn, der mest af alt lignede en forladt folkeskole. Ingen af vores kufferter var kommet med flyveren, men en medarbejder i lufthavnen foreslog, at vi kunne vente paa det naeste fly fra Delhi og se, om de var med der. Vi var bestemt ikke trygge ved det foreslag, men de maa have proevet det foer, for alle kufferterne dukkede rigtig nok op med det naeste fly. Ved udgangen blev vi modtaget med/af uttallige tilbud om hotelophold og taxier, men vi takkede nej og fulgte istedet med vores chauffoer fra Actionaid! der stod klar med en bus. Efter bare 2 sekunders koersel forsvandt alle spor af traethed. Med opspaerrede oejne og haenderne klamret til saedet foran koerte bussen for fuld droen afsted, mens fodgaengere, motorcykler og andre biler passerede gaden som det passede dem. Der lyd bilhorn fra alle sider og flere gange maatte bussen bremse haardt op. Med numsen helt ude paa kanten af saedet soegte vores oejne at opfange de mange indtryk fra gaderne. Der var massevis af mennesker med toej i alle mulige farver, boern der loeb rundt, kvinder der vaskede toej, gadesaelgere der lavede mad under tilsyneladende meget beskidte forhold, folk der spiste, og nogen der simpelthen bare sad og kiggede ud i luften. Billederne var overvaeldene og vi var alle helt paf! Den verden vi var traadt ind, for det foeltes som en helt anden verden, var MEGET anderledes fra vores egen.

Inde paa platformen er en helt anden ro. Bygningen er relativ stor, og fordi der endnu ikke er nogen fra global change (et andet undervisningsforloeb), er vi egentlig bare ’os’. Vi er 20 unge, der alle skal arbejde frivilligt i Asien. Selvom gaarsdagens korte indtryk af Kathmandu var overvaeldende, sidder vi efter kort tid med undervisning paa terrassen og tripper for at komme ud og udforske den ukendte verden omkring os. Heldigvis er det kun en halv ’undervisningsdag’ (det foeles ikke som skole-undervisning), saa senere bliver vi sendt ud paa en lille opgave, hvor vi er noedt til at snakke med nogle lokale. Vi glaeder os, for naar man bare har ’tanket lidt op’ paa ro og tryghed inde paa platformen, er man helt klar til at udforske den nye verden omkring os!

No comments:

Post a Comment