Tuesday, August 10, 2010

De fantastiske fem paa eventyr

Friske og udvilet som altid staar de fantastiske fem klar kl ni loerdag morgen. Dagen staar paa tampelbesoeg med vores nepalesiske laerer Jinita. Men I dag faar vi lov til at se og oplave en del mere end bar tampler. Vi skal nemlig med bus. Naar jeg umidelbart taenker bus, taenker jeg det ikke som en lidt stoerre udgave af en bil, proppet med alt for mange mennesker. Men det er en bus I Nepal. Ind med os alle, ganske taet. Meget meget taet. Saa taet at ens overarme klistre sig fast til dem man sider ved siden af. Paa busturerne rundt I Kathmandu kan man derfor sige at vi laerer hinanden at kende paa en helt ny maade. Og bonus, vi laerer ogsaa den nepalesiske befolkning lidt bedre at kende, ved at dele lidt kropsvaesker med dem I bussen :D
Foerste stop var Dashupatinath. Her saa vi baade munke, ligbraending og det hele. Plask! Noget chorkeret bliver vi da ogsaa, da en lille dreng hopper I den hellige flod. Den hellige flod, hvor ligenes aske bliver smidt , hoppende drenge glad I og tog sig en forfriskende dukkert. Tror vist lige de fantastiske fem tabte kaeben godt og grundigt. Men hva fan, vandet er jo helligt paapegede vores guide. Paa vejen til templet bliver vi ogsaa moedt af en del tiggere. Pludselig er fattigdommen meget taet paa. Det er uhyggeligt. Men samtidigt ogsaa skraemmende hvor hurtigt man kigger den anden vej.
Bus igen, sved igen, taethed igen. Denne gang med en bus hvor der var hip hop musik, saa med hullerne I vejen bumper vi af sted I takt til musikken. Frem kommer vi til andet stop. Og her var mange trapper. Op gik vi, hoejt op. svedige og prustende kommer vi op paa toppen til en fantastisk udsigt. Vi var kommet til et sted for budister. De sidste billeder bliver taget og turen gaar ned igen. Og ved udgangen finder vi ud af at vi er gaaet ind det forkerte sted, hvilket betyder at vi ikke har betalt indgang. UPS!
Dagen sluttede med at vi havde faaet blod paa tanden til at tage ud I trafikken paa egen haand. Saa soendag skal de fantastiske fem da proeve at koerer taxa. Og det maa man sige vi fik proevet. Maaske var det lidt for vildt til Karen som paa den sidste taxa-tur maatte give et hvin fra sig, da taxaen kom alt for taeet paa en anden bil. Men det var god underholdning for os andre som fik os et godt grin sammen med taxa-chaufoeren:D Og man maa konkludere at man ogsaa kommer rigtig taet paa hinanden naar man sidder fem I en taxa, vi diskuterede I hvert fald om vi ville kunne genkende hinandens svedlugt?
Cecilie

No comments:

Post a Comment