Thursday, August 5, 2010

Pas paa en bil! - Den foerste dag i Kathmandu

Den foerste dag paa platformen i Kathmandu startede stille og roligt ud - Og da vi foerst skulle spise morgenmad 9:30, kunne vi ogsaa sove laenge (:
De fleste startede dagen med at snuppe sig et bad! (Det skal lige siges at forholdene har paa platformen er luksus i forhold til hvad de lokale maa leve med - Vi har ordenligt toilet og et dejligt bad, hvor der for det meste er varmt vand) Cecilie (volontoer), informerede os om at hun valgte ikke at bruge brugseren, da der stod spand og kande paa toilettet, og hun derfor troede at brugseren ikke virkede! - Saadan Cecilie, begynder allerede nu at vaenne sig til de primitive forhold ;)
Resten af formiddagen gik ellers med at laere hinanden lidt bedre at kende, og finde ud af hvad vi hver isaer haaber at faa ud af opholdet.

Saa kom eftermiddagen, og nu var det tid til selv at stifte bekendskab med Kathmandu og dens indbyggere - I hvert fald i foelge Rikke og Rekha (facilitatore!
De havde lavet en lille liste med spoergsmaal vi skulle svare paa, hvor svaret var et vi ville kunne finde i byen.
Vi gik alle af sted med gaa paa mod og hoejt humoer, klar til at udforske!
Mig og Line (volontoer) gik i gang med at proeve at kommunikere med de lokale - dette er ikke den letteste opgave da mange kun snakker Nepali.. Eller goer de? Hertil kan jeg svare nej - de snakker dansk! Eller okay, de og de, der var een der snakkede dansk! Men hvilket sammentraef - ligesom vi proever at kommunikere med en vagt, der intet engelsk kunne (for at finde ud af hvad et bestemt tempel dyrkede for en religion), blev vi sendt videre til ham (: Her fik vi os saa en hyggelig lille sludder for en sladder, inden vi igen begyndte at bevaege os videre i Kathmandus vilde gader. Og her overdriver jeg ikke! De koerer i venstre side, og som om det ikke er forvirrende nok i forvejen, syntes man ingen regler for faerdsel at kunne finde. Det er bare hornet i bund, og saa ellers traede paa speederen! Det at krydse en vej som turist kan tage rigtig mange minutter, da man ikke bare lige gaar ud foran en bil/knallert. Vil naesten sige det er med livet som indsats naar man gaar i Kathmandus gader - uden fortov!
Men hjem i live kom vi - dog helt smadret, og vi var nu alle enige om at en lille lur inden aftensmaden ville vaere en fantastisk ting.

Efter den laekre aftensmad og lidt mere afslapning, blev det nu til hygge med te. Inden vi kunne faa lov til dette skulle vi dog foerst paa et lille natteloeb i haven - dette kan vi desvaerre ikke prale med at vaere de bedste til.. Vi glemte to poster, og efter megen besvaer med at finde dem skulle vi nu til at lave vores egen chya te. Men efter at have kigget paa opskriften, maatte vi igen konstatere at vi havde overset/glemt noget - Kanelen! (Denne skulle vi ha' koebt paa vores tur rundt i Kathmandu) Naar ja, men saadan kan det gaa naar man holdere mere oeje med ikke at blive koert over, end alt muligt andet. Og det gik da heller ikke vaerre end at vi fik lavet en dejlig chya te uden kanel ;)

Det var lige nogle smaa highlights over vores foerste dag i Kathmandu, og nu vil jeg til at afslutte for i dag og sige paa gensyn paa et senere tidspunkt.

Stine

No comments:

Post a Comment