Wednesday, November 10, 2010

Vi er i Nepal!

Efter at have rejst i naesten et doegn er vi endelig naaet frem til et utrolig smukt landskab, hvor Himalayabjergene udgoer baggrunden, 29 grader, varme og sol. Vi er i Nepal!
Luften er varm og byen er paa en gang stor, kaotisk, larmende og bare helt anderledes end jeg nogenside havde forventet... men jeg er langt fra skuffet. Paa blot den korte tur fra lufthavnen ind til platformen suger jeg som en svamp flere indtryk af byen til mig og betrager menneskene, dyrene, husene, de mange smaa butikker som ligger helt taet op ad hinanden i de smalle gader. Samtidig flyver tankerne gennem mit hovede, min tankestroem bliver imidlertidig afbrudt af et brag, som bare er det foerste af mange. Det viser sig nemlig at hele landet fejrer en meget stor hoejtid, kaldet Tihar (som kan sammenlignes med dansk jul). Der er derfor taendte lyskaeder, pynt samt glade og hoejrystede nepalesere overalt. Braget skyldes det fyrvaerkeri som med jaevne mellemrum affyres rundt omkring i byen.

I dag, loerdag, er vi blevet introduceret for selve platformen vi bor paa. Derefter har vi vaeret rundt og udforske Kathmandu med smaa opgaver vi skulle loese.. Bla. skulle vi finde ud af hviken religion der praktiseres i templet paa gaden overfor og, hvad en banan hedder paa nepali samt, hvor meget saadan en koster i de smaa koebmandsbutikker i omraadet osv. Vi gaar for det meste rundt og ser byen, saa derfor oplever man ogsaa, hvordan den offentlige trafik bare slet ikke fungerer i dette land. For det foerste koerer de i “den forkerte side” og for det andet findes vigepligter ikke paa nogen maade. Nogle gange maa man springe ind til siden, naar to busser skal passere samme sted i gaden. Da vi skulle hjem fra byen valgte vi at tage taxi, fordi vi alle var for traette til at gaa. Selvom de koerer daarligt og man for det meste maa lukke oejnene, er det roerende billigt. Fra den ene ende af byen til den anden gav vi 200 rupees som svarer til ca. 16 kr. Nepaleserne er meget venlige og hjaelpsomme, selvom deres engelsk for det meste er daarligt eller bare helt uforstaaeligt.

No comments:

Post a Comment