Monday, May 24, 2010

Chitwan og forlaenget hjemtur!

"500!" siger Ida og tager det forste kort i bunken og laegger til hendes egen samling - hun forer! Spillet gaar som var man paa Roskilde. Ollen mangler - varmen er massiv ved vejkanten i bjergene. Vi er som myrer i den kilometer lange ko foresaget af farmers strike - en saakaldt bandh. Den finder sted i nowhere mellem Chitwan i syd og Kathmandu. Jeg har et 5 minutters langt bekendtskab med Ida, som er MS volontor fra februar. En saa omfattende strejke er som mange andre store uventede ting noget som kan slaa selv en pigtraadsbarriere ned mellem folk. Venskaber dannes.

Hvad skal der ske?


Mange af de mennesker vi sidder og sveder med blandt hons, haner og lokale har vi allerede modt i Chitwan nationalpark. En god blanding fra de engelsktalende lande (med en smugle fransk i blandt - laekkert). Vi er ikke bare staaet paa samme bus fra a til b, men har som fremmede fulgtes ad gennem et program med skarpe turismebriller paa. Vi kunne se et andet Nepal: Naesehorn fra elefantryg, farvede fugle fra kano, grinende nepaleserer fra en vaad elefantryg, for man, ja, saa alger fra den mudrede bund i floden.


En god weekend har det vaeret, med masser af elefanter og andet sjovt, for ikke at glemme aftnerne uden elektricitet - erstattet med levende lys og lunkne ol! Men hvad nu? Der er efterhaanden gaaet tre timer paa landevejen og solen gaar ned om to timer. Skal vi blive ved den sikre bus og sove natten over med en diaet af smaakager og bananer - eller - skal vi gaa problemerne i mode og gaa forbi baalet og de gale farmere der spaerre vejen. Vi gaar! Heldigvis moder vi en gruppe amerikanere og hollaendere vi kan folges med! Turister er begge lejre heldigvis blevet enige om at spare paa, saa vi kan roligt gaa forbi opstanden. Vi gaar et par kilometer hen ad vejen med biler der allesammen vil mod Chitwan - maaske en af dem vil vende om og kore os hjem? Der er trods alt kun 77km.


YES! En villig chauffor smider hans passagere ud og vi kan komme til Kathmandu for ca. 20 kr. hver! Paa vejen er der mulighed for at sidde paa bussens tag gennem de morke bjerge med en gennemsnitsfart paa ca. 60 km/t. Et tilbud mig og Markus tog i mod! FEDT! Solbriller var en god ide.

Anne

No comments:

Post a Comment