Friday, May 21, 2010

De fantastiske fire paa morgentur...

Det var fire (traette) volontoerer der, efter torsdag aftens klapjagt efter en kakerlak paa pigernes vaerelse (!), begav sig paa morgentur sammen med deres facilitator, Rikke samt alle de oevrige morgenfriske nepalesere. Turen gik til Patan Durber Square, den sydlige del af Kathmandu, som engang var en selvstaendig by ved siden af Katmandu. Idag bliver denne selvstaendighed blot afsloeret af en mur, man passerer, naar man koerer ind i bydelen. Vi noed den afslappende stemning der praeger Kathmandu ved morgengry - ja her skal man staa tidligt op, hvis man skal foelge med (den typiske nepaleser er allerede igang med sine goeremaal og morgenritualer inden kl. 05.00. om morgenen!!). Vi satte kursen mod det store tempel, Golden Temple, som summede af liv allerede kl. 06.15. Vi betragtede de morgenfriske nepalesere, der alle flittigt praktiserede deres morgenritualer. Vi forsoegte at goere dem det efter, og huskede baade vand i haaret efterfulgt af fine blomster, hvorefter vi placerede det roede pulver i vores pande, som udgoer det sidste element i deres morgenritual. Taenk - at nepaleserne praktiserer dette HVER evige eneste morgen - IMPONERENDE!!
Efter en kort tur paa det lokale marked og et par mindre, og meget hyggelige, templer, vendte vi igen snuden mod platformen, hvor vi skulle staa den store proeve: Vores foerste workshop :-)

Vi fik besoeg af unge nepalesere fra en ungdomsorganisation (svarende til DUF - Dansk Ungdoms Faellesraad), der alle havde kendskab eller arbejdede som frivillige. De havde takket ja til vores invitation, som idag bestod af to forskellige workshops. Den ene var bygget op omkring temaet "Interkulturel forstaaelse", mens den anden omhandlede "frivilligt arbejde for social forandring". Det var nu blevet vores tur til at afproeve vores evner som facilitatorer, og det var her "de fem huskeregler" for at skabe en workshop, skulle omsaettes fra teori til praksis.
For os fire volontoerer var det enormt laererigt og - ikke mindst - udfordrende, ikke kun at vaere i rollen som facilitator, men mindst ligesaa meget, at skulle praktisere og formulere det hele paa engelsk.
Efter frokost blev vores Drives of Change- projekter gjort faerdige, som nu blot skal skrives faerdige i den rette projektform.

Resten af eftermiddagen og aftenen blev nydt i Tamel, og aftenens maaltid blev indtaget paa "Fire and Ice" (kan ogsaa ifoelge Marcus omtales som "Fire-nice", hvilket nepalserne helt sikkert ogsaa vil kunne forstaa!). Restauranten er kendt for deres laekre italienske pizzaer. MUMS :-)

// Line

No comments:

Post a Comment