Wednesday, May 26, 2010

Skolebesog og nepalesisk fitness

Kan du forestille dig at staa paa en cementbalkon og kigge ned i en gaard, hvor der staar et par hundrede skoleborn paa rad og raekke som var de i haeren? Uniformerne er paa plads med slojfer i farver efter deres grad. Ovelserne er monotone og nationalsangen en del af den daglige morgenrutine. En lille dreng paa 4 aar bliver rettet - benene skal staa ret og haenderne ud af lommen.

Inde i klasselokalet sidder der 20 interesserede syvende-klasse-born og kigger. 'De ligner nogle af de sidste volontorer der var her.' Vi saetter os hen paa skolebaenken paa lige fod med eleverne. I morgen er det vores tur til at staa ved tavlen!

Laeren disciplinerer men med et smil paa laeben. Et skriveredskab paa tre bogstaver? A pen.. Mit papir bliver lige saa stille fyldt op med inspirerende metoder og pludselige tanker. Jeg bliver mindet om min tid i folkeskolen, hvor koncentration var en svaer disciplin.

Tilbage i laerevaerelset kan vi stille sporgsmaal. Er det helligdag i morgen? "Vi kan maaske godt komme fredag i stedet." Nepals helligdage er et stort rod. Selv ikke nepaleserer kan finde rundt i dem. I morgen er det Buddhas fodselsdag.

Efter lidt afslapning kommer en impulsiv ide om fitness besog frem i lyset. Vi glaeder os til at se de adraette nepalesere i det berygtede firsertoj vi har hort saa meget om hos facilitatorerne. Det slog stik med bandhanas og svedarmbaand. Med mine frejdige bevaegelser mestrede jeg dog alligevel at slaa dem i at se totalt aandsvag ud med en motorik lig med en dansende klovn paa stoffer. En, to mavebojninger - noj, hvor var det bare haardt! Men laekkert bagefter!

Anne

No comments:

Post a Comment