Tuesday, May 18, 2010

Halleluja Himalayan Healers!

"One deep tissue massage please". Anne, Line og jeg selv sidder i ventevaerelset paa Hotel Ambassador og bestiller dagens behandling - laengeventet! Der er mange fristende bud paa hvordan vi kan tilbringe den naeste time paa massagebaenken, men vi naar frem til at vi alle godt kunne bruge en omgang, hvor der bliver lagt lidt kraefter i og her lever beskrivelsen af en deep tissue umiddelbart fint op til vores behov! Vi faar foerst fodbad i varmt vand og bliver herefter fulgt ind i hver vores kabine - eller det vil sige, Line og jeg faar den samme med hver vores massoer naturligvis. Her skal der nok lige tilfoejes at jeg selv har proevet massage i Indien og blev skraemt fra vid og sans dengang, dermed tager jeg ingen chancer naar det kommer til massage i enerum :-) Toejet tages af (paa naer trusserne heldigvis) og allerede efter to minutter paa baenken er jeg slet ikke nervoes for at skulle gennemgaa samme mareridt som dengang i Indien. Vi er total afslappede! I rummet er der daempet belysning og i baggrunden hoeres rindende vand og en svag afslappende melodi kommer ud af hoejtalerne. Spoergsmaalet "are you all right madame?" som kommer fra den soede lille nepalesiske kvinde kan besvares meget kort: "YES"! Behandlingen begyndes og herfra er vi alle tre en time i himlen! Alle led og muskler blev masseret og varmen fyldes vores kroppe - foerst paa ryggen og derefter paa maven. Ben, foedder, ryg, arme, haender, mave, nakke, skuldre og hovedbund - saa bliver det vist ikke meget bedre! Da behandlingen afsluttes kan vi naesten ikke faa os selv til at rejse os fra baenken - vores kroppe maa vaere i en tilstand af total afslappelse! Vi har restitueret og har mod paa de naeste to uger :-) Da vi betaler goer vi det med en god fornemmelse i maven. Mange af pigerne der arbejder paa klinikken har nemlig foer vaeret ude i prostitution og har faaet jobbet, og "uddannelsen", paa klinikken som en del af deres plan for at komme ud af denne. To fluer med et smaek: massage samt bidrag til en god social gerning/forandring - hvad mere kan man forlange!? Tidligere i dag besoegte vi et Drop In Center etableret af organisationen Sadji, hvor kvinder der er offrer for entertainment industrien i Nepal, kan komme og faa hjaelp. Saa i denne kontekst var vores besoeg paa massageklinikken meget aktuel og interessant!
Paa vej hjem fra massagen, droppede vi forbi Delli Bazar, hvor vi hos en lokal skraedder, hentede vores forudbestilte toej, eller det vil sige, Louise fik sit toej med med det samme, mens Anne og Line begge maa vente lidt endnu grundet fejl fra skraedderens side mht maal og farve. Vi erfarede at daarlig engelsk samt nepalesernes ekstreme staedighed er en daarlig coktail ift. at diskutere hvad god service er. Bottom line: vi fik dem tilsidst til at indse at vi ikke maate boede for deres fejl og forhaabentlig passer toejet imorgen!
Marcus ventede paent paa toeserne paa platformen og var i imellem tiden begyndt paa vores cooking class med Guko hvor menuen stod paa Dal Bath. Da vi piger efter en times lang diskussion med skraedderen kom for sent hjem, havde Marcus og Goku naermest udrettet hele menuen da vi ankom til platformens koekken! Vi spiste alle med fornoejelse deres veltilberedte mad og gav Marcus en ordentlig omgang credit for hans arbejde, hvilket han virkelig fortjente!!

Vi sover med garanti dejlig i nat ovenpaa deep tissues magi!

Louise

No comments:

Post a Comment