Friday, April 2, 2010

De foerste indtryk fra Kathmandu

Saa er vi i den grad ankommet til hektiske, fantastiske Kathmnandu!

Citat Rasmus: "Jeg har kun een ting at sige: dyt-dyt!"
Og bedre kan det ikke siges. Indtryk nummer et: trafikken er fuldstaendig vanvittig!
Dog udvikler man efterhaanden en form for teknik, der kan faa een helskindet over gaden (vores er maaske endnu ikke helt faerdigudviklet, men saa langt saa godt, alle lever endnu).

Efter at have sundet os over trafikken paa vej til Platformen er vi overvaeldede over selve stedet - alt er langt over forventning, vi snakker toiletter, brusebade, varmt vand, computere, toiletpapir, ufatteligt venligt og imoedekommende lokalt personale, graesplaene (!) og det privillegie daarligt nok at kunne ane den oeredoevende larm fra trafikken, dette sted er et helt fantastisk udgangspunkt!


Humoeret er hoejt, og i en forvirret blanding af "namaste", "goodmorning" og "godmorgen" begiver vi os rundt i den bygning der skal vaere vores hjem den naeste maaned, og hilser paa de mange nye ansigter.

Og saa ud i Kathmandu by. Indtrykkene er mange, for fremmede ligner alle gaderne hinanden, og for fremmede er alting enormt hektisk, men man falder hurtigt for byens helt unikke charme. Maengden af skrald, skidt, mennesker, biler, knallerter, nysgerrige blikke og street-cows (ja, som i gadehund, bare gadeko) er enormt overvaeldende den foerste tid, men efter bare et par enkelte dage er det efterhaanden hverdag, og man nyder at bevaege sig rundt i gaderne paa maa og faa, og suge Kathmandu til sig.

Vi er blevet taget godt imod, for det ikke skal vaere loegn, blev der allerede torsdag aften (dag 2) afholdt en form for festivitas for de danske volontoerer der gennem Global Contact er i Nepal for tiden. En oplevelse er ikke ordet; der var taler, traditionel dans, lokalt live band og aftenen mundede saagar ud i en spontan Nepali karaoke (nepalesere er ikke blege for at hoste op med en form for underholdning, hvis stemningen er til det, og det var den!)


Efter godt to dage paa Global Platform Nepal er de foerste mange indtryk for alvor ved at saette sig, og vi foeler os mere og mere hjemme, baade paa platformen, i byen og i hinandens selskab.
Et fantastisk ophold er ved at tage sine foerste skridt!
- Anne Mehlsen










No comments:

Post a Comment