Friday, April 16, 2010

Ristet toast og boernehjemsbesoeg

Vi skriver idag mandag den 12/4/2010.
Bad, hurtig tandboerstning og morgenmad.
Dagen overraskelse: Ristet broed.
Den vigtigste ingrediens til en forsat god dag!
Dagen idag staar paa menneskerettighedsundervisning, men det virker som alles andenprioritet. Idag er det nemlig dagens sidste begivenhed, der fylder alles tanker. Nemlig boernehjemsbesoeget.
Skal det forberedelse til? Hvor meget kan der naas paa en time? Skal der koebes legetoej eller slik? Det var bare nogle af de omraader man i volontoergruppen diskuterede igennem inden den endelige plan var fastlagt.
Hvad er egentlig det der skal besoeges? Er det ligesaa kummerlige forhold, som det vi oplevede paa udslusningshjemmet i mandags.
Alle tanker drejer sig om i hvilken stand stedets faciliteter er og hvordan boernehjemsboernene vil imoedekomme een.
Til alt held er hjemmets faciliter fine (Nepal standart). Cykler, fodboldbane (smaat graesomraade med faa huller i jorden), basketnet osv.
Boernene fra hjemmet kommer fra forskellige baggrunde. Nogle er tidligere gadeboern og andre foraeldreloese, men stadig virker de som en stor familie.
De tager glaedelige imod een med store ojne, der fortaeller alt om hvor spaendte de er paa at moede een, og samtidig naermest fortaeller at den time der er sat af bliver alt for kort.
Timen staar paa leg, spil og samtale. Alle deltager paa hver deres maaede. Dem der har engelskkundskaberne aevler loes, men dem der ikke siger saa meget, snarere viser deres kundskaber i legene. Ice-breakeren Christian A soerger for at alle barrierer bliver nedbrydt med hans "i'm not very good at soccer" midt paa fodboldbanen.
Boernenes viden om vesten film film var gode, mens deres viden om Danmark haltede en del. Kommentarer som: "I've heard Denmark have more pigs, then humans" og "Don't you use pigs as pets?" gav smilet en mere opadgaaende retning. Efter spil og snak var det farvel og turen gik hjem igen. Alt i alt en fantastisk mandag med toastbroed og besoeg paa boernehjem
Peter.

No comments:

Post a Comment