Monday, April 26, 2010

Den sidste dag på platformen

Mandag d. 26 april. Den sidste fulde dag vi bruger på platformen her i Nepal.

Efter en weekend der har stået på river rafting, afskedsfester, pizza, øl og massere af hygge, blev det mandag, og den sidste dag. Vi havde planlagt en stor fælles morgenmad, som blev lavet af os volontører, og serveret for alle der ville møde op og spise med. Med pandekager, ristet brød, Choco flager og frugtsalat, kan det kun siges at morgenmaden blev en succes.
Vi fortsatte formiddagen med en fotoudstilling, med billeder og beskrivelser der dokumenterede "social change" som vi har set det under vores ophold. Konkurrencen blev givet i starten af forløbet, og vi har alle gået med et halvt øje på detaljerne i de samfund og situationer vi har bevæget os rundt i gennem de sidste 26 dage. Vinderen af konkurrencen blev Christina, og præmien var en bog fyldt med billeder taget af Nepal og nepaleserne.
Herefter gik vi direkte til fremlaeggelserne afvores Drivers of Change projekter. Disse indkluderede alt fra artikler og debatindlaeg til en penne-vende ordning og en fundraising kampagne. Disse fremlaeggelser koerte indtil frokost, med konstruktiv kritik og spoergsmaal, og da vi sluttede af var vi alle en smule mere sikre i hvilke retning vores projekter ville tage efter vi har forladt platformen.
Efter frokost stod det paa gennemgang og debat af casees fra det virkelige liv. Vi blev stillet over for 3 forskellige problemer som tidligere volontoerer har staaet over for, og skulle igennem rollespil og debat komme frem til loesninger som vi mente ville virke. Dette har givet os lidt mere blod paa tanden, og gjordt os glar til at takle hvad vi kommer ud og moeder i vores placeringer.
Eftermiddagen stod paa rengoering, rengoering og mere rengoering, og aftenen blev startet med leg som foerte til den sidste fest sammen i meget lang tid.

Foelgende vil her komme kommentarer fra all volontoererne som har vaeret paa platformen den sidste maaned:

Saa blev det sidste dag her paa Platformen i Nepal. Nu spredes vores veje og det rigtige volontoerarbejde skal for alvor begynde. Jeg har nydt denne maaned i Nepal, og vil aldrig glemme alle disse fantastiske mennesker jeg har moedt. De oplevelser vi her har haft sammen vil altid staa klart for mig som en fantastisk oplevelse. Tak for en dejlig maaned, baade til volontoere, facilitatore, lokale laerer og alle de andre der har vaeret en del af dette Nepal-eventyr! Folks, we are ready to change the world!
Held og lykke til jer alle paa jeres videre faerd. Jeg glaeder mig til at se jer alle i Koebenhavn igen! - Christina

Ka' I ha'et paent. Tak for'det. -Mette

Saa gaar turen til Indien, Tak for en fed maaned til alle der har vaeret en del af den! - Christian Mikkelsen

Virkelig fantastisk ophold, med fantastiske mennesker, kan klart anbefales og en af de bedste ting jeg har oplevet gennem de sidste par aar. - Michael Juul


Virtuelle, forsinkede knus til dem, der ikke fik dem paa sidstedagen. - Sasha (nu officielt daeknavn i Indien)

No comments:

Post a Comment