Thursday, April 8, 2010

2. dagen i Kathmandu

Saa er vi for alvor landet i Kathmandu! Fysisk - og om muligt, mentalt. Livet i Nepal er sprudlende, energisk og paa alle omraader anderledes end det vante i Danmark. Om noget skal vores kroppe vaennes til, at dagene i Nepal for mange mennesker starter allerede kl. 3.00 om natten, hvilket jo virker ganske uforstaaeligt for unge danske B-mennesker... Heldigvis lever vi i denne lille oase af danskhed, og kan derfor tillade os at skabe vores egen hverdag og moedetid, saa laenge vi ikke bevaeger os udenfor de trygge mure vi omgives af, hvor man hurtigt bliver moedt af gadesaelgere, handlende, biler, lyde, dyr og diverse dufte. Alt i alt et sanseindtryk i saerklasse!

Paa 2. dagen er vi allerede kommet godt igang med undervisningen her paa Platformen. Vi har i dag haft vores foerste nepalitime, hvor underlige lyde blev forvandlet til ord og saetninger der maaske - maaske ikke, vil give mening for de arme nepalesere, som vil blive vores testpersoner ude i det virkelige liv. Sudha, vores lokale nepali-laerer, udviser dog stor taalmodighed og goer sit yderste for at laere os saa meget som muligt, om sproget saavel som kulturen.
Hvilken haand maa vi bruge til hvad, hvad betyder den roede tikha nepaleserne har i panden, og hvordan er familiestrukturen i en nepalesisk familie? Alle disse spoergsmaal og flere til, dukker automatisk op naar man gaar rundt i Kathmandus gader, og svarene paa disse hjaelper os til at faa en kulturforstaaelse vi kan bruge i moedet med de lokale.

Det blev ogsaa dagen, hvor computerne og internettet blev sat op, og vi fik mulighed for at komme i kontakt med omverdenen igen. 2 dage uden disse, og vi foeler os straks som Robinsondeltagere efterladt af baade TV-hold og Jakob Kjeldbjerg. What to do?
Vi fik dog mailet hjem, hvilket man gerne skal skynde sig lidt med, eftersom EL er langt fra en selvfoelge her i Nepal. Man laerer hurtigt at pandelygter og levende lys er et noedvendigt udstyr, hvis ikke man vil i seng ved solnedgang. Vi vaelger at tage dette som en charmerende del af oplevelsen, og kryber sammen med vores beskedne lys i sofaerne, hvor aftenhyggen finder sted.
Denne fredag aften besluttede vi at tage i biografen for at se en aegte Bollywood film. Hmm, det skulle vi vidst ikke have gjort... Welldone Abba, vidste sig at vaere en laaaang film paa hindi, hvor ikke engang dans var en del af underholdningen. Jeg toer godt indroemme, at enkelte af os benyttede muligheden til at lukke oejet og faa indhentet lidt af det forsoemte. Vi forlod biografen efter 1 1/2 time, hvor filmen blev afbrudt af en pause. Pause?! Ikke just hvad vi forventede os, af de kaere Bollywood-folk, men det blev da enden paa vores hindi oplevelse for denne gang.
Vi gik hjem igennem det moerkelagte Kathmandu, og konstaterede, at pandelygten vidst skal med naeste gang vi skal ud i de sene nattetimer...

- Christina

No comments:

Post a Comment