Thursday, April 15, 2010

Drivers of Change

Saa er det endelig onsdag i d. 3. uge af vores ophold. Netop denne onsdag har - i hvert fald jeg - set frem til, siden sidste uges taette program blev paabegyndt: vi har fieldwork til vores DoC projekter hele formiddagen og allerede fri klokken 14.45, saa alt i alt en dag, hvor vi har mere fritid end saedvanlig. - og fritid er til for at blive brugt, saa christina og jeg besluttede at udnytte det bedst muligt.. med massage.

Da dagens program var overstaaet, var vi kommet en del laengere med vores DoC projekter, og projektets arbejdsgang er nu udarbejdet og haengt op som en saakaldt actioplan, saa vi foelte nok derfor alle, at vi havde gjort os fortjent til en eftermiddag bestaaende af shopping, afslapning, laesning eller som Christina og jeg - Massage...

Mmh, massage i 3 timer for kun 2000 nissepenge (ca 170-200 kr), en tiltraengt forkaelelse de oemme trekkingben vil takke os for - troede vi.
Vi bestilte fint vores massagetilbud (bestaaende af full body scrub, full body massage and facial) i skranken, og da de kun havde 1 enkelt kvindelig massoese tilbage, tog jeg til takke med en mandlig - massage er vel massage og det er jo ikke nyt for dem at massere kvinder. Med hoeje forventninger satte vi os til rette i venterummet, hvor vi hurtigt blev hentet af massoesen....

Vi bliver saa foert ind i et stoerre rum, hvor vi paent bliver bedt om at afklaede os. Vi smider alt paa naer underbukserne, og laegger os afventende op paa massagebriksen.
Det viser sig saa bare, at underbukser skal smides, naar man skal masseres eller lignende i Nepal, og det er umuligt at goere elegant, naar man ligger paa maven og 2 unge nepalesiske massoerer observerer. Men af kom de da, og saa startede vores behandling for alvor. Inderlaarene var graenseoverskridende, da det lille lagen blev pakket meeeeget langt op, og benene spredt, saa de rigtig kunne komme til. Da nedre kropsdele endelig var overstaaet, aandede jeg lettet op, for saa igen at blive grebet noegenhed. Lagnet bliver nu trukket ned til starten af laarene, og balderne fik nu en ORDENTLIG tur. Efterhaanden som jeg laa der - noegen som en baby - begyndte jeg at fortryde saetningen: "I don't mind" noget saa grusomt, da jeg begyndte at frygte det der skulle ske, naar foers jeg vendte mig om paa ryggen.
Og ja, helt galt var vi da ikke paa den, for brysterne fik ogsaa en ordentlig tur af den lille nepalesiske mand, der ikke har vaeret en dag over 21.
Da scrubben havde faaet tid til at virke, skulle det vaskes af. Og det foregik i et lille, skummelt og beskidt omklaedningsrum, med kun 1 bruseniche, der lugtede af sure sokker blandet med dunsten af det gasblus-opvarmede vand.
Efter 1000 aars kaempen med den genstridige, meget farverige scrub og et vandtryk, der er "non existent", var vi saa klar til en ordentlig omgang meget noegen massage, der havde omtrent samme forloeb som bodyscrubben. - Dog med den ene undtagelse, at de paa et tidspunkt hoppede op paa briksen og masserede os naesten siddende paa vores bare balder.
Men da vi affandt os med at vi var noegne som babier, og aldrig behoevede at saette vores ben i denne spa igen, var massagen faktisk ganske behagelig og vores facial var heller ikke ringe endda.

Men hvis i faar lyst til massage i Kathmandu i fremtiden, saa undgaa tranquility spa, hvis du er sart.

- elizabeth h.

No comments:

Post a Comment